Maurisk Landskildpadde – Pasningsvejledning

Navn: Maurisk landskildpadde
Latinsk betegnelse: Testudo graeca ibera

Udbredelse: Sydeuropa, Mellemøsten, Nordafrika

Dyrets Størrelse: op til over 30 cm i skjoldlængde.

Terrarietype: Tør

Temperatur i terrariet: Stuetemperatur – Varmeplads ca.40 C

Fodertype: Bladmateriale, ukrudt, urter, græs, hø, Pre Alpin Testudo ® tilsat vitaminer 2 gange pr. uge og kalk hver dag. Du må ikke give frugt. Udelukkende vegetar.

Vinterdvale: Ja (kun for erfarne skildpaddeholdere)

Den Mauriske landskildpadde har som alle de andre landskildpadder af testudo slægten, stor glæde af en udendørs ophold om sommeren. Skildpadden er dagaktiv (som langt de fleste landskildpadder) og er meget aktiv. Hannerne er meget aggressive indbyrdes, men også over for hunnerne. Stridbare hanner isoleres så de ikke stresser de øvrige skildpadder

Som det gælder for næsten alle skildpadder, skal den Mauriske landskildpadde tilbydes et terrarium som er så stort som overhovedet muligt. Og det skal være et åben terrarium, så der er en god luftcirkulation. Siderne i terrariet skal være så høje at skildpadderne ikke kan kravle over, selvom de evt. står oven på hinanden, ca. 30 cm

Bundmaterialet bør være en blanding af 50/50 jord/sand, grus eller lign. Det er vigtigt at man vælger et bundmateriale som dyrene ikke spiser, så det skal du holde øje med.

Skildpadderne holder meget af skjulesteder, for så bliver de mere trygge og føler sig ikke beluret konstant. En hule må aldrig mangle og kan let bygges af noget krydsfiner eller lign. Hulen fyldes med visne blade og evt. noget hø af en god kvalitet. Visne blade pynter også i terrariet og koster ikke noget. Man samler den bare op i skoven en tør vinter dag.

Varmelampen er en almindelig spotlampe med en 25-40 watts pære, alt efter dyrenes størrelse og afstanden ned til skildpadden. Køb gerne en lampe som kan reguleres i højden, en type med bøjelig hals.

Belysningen i terrariet klares med et lysstofrør eller flere, hvis man ønsker at benytte sig af UV lys (som skildpadderne har gavn af til at danne D3 vitamin) skal højden på disse være ca. 35 cm.

Drikkevand skal være tilgængeligt, og dyrene bades i ca.37 grader lunkent vand 1-2 gange pr. uge.

Copyright ©2010 Peter Jensen – Landskildpadder.dk

4 replies on “Maurisk Landskildpadde – Pasningsvejledning”

 1. Sofie siger:

  Hej, kan man godt lægge plastik planter ind til maruiske skildpadder uden der ville ske noget eller ville det være dumt.?

 2. Sofie siger:

  Hej
  Jeg tror min skildpadde “Geo” har gået øjenbetændelse og han gnider lidt i det. Jeg har prøver at rense det med kamillete og det er også blevet bedre, men syntes ikke at det går væk! Hvad syntes du jeg kan gøre.?

  • peter siger:

   Hej

   Du skal kontakte en dyrlæge med forstand på skildpadde, øjenbetændelse er meget smertefuldt.

   God bedring til den lille fyr.

   Vh.Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.