Børn og skildpadder

Børn og skildpadder
(c) Peter Jensen 2003

Skildpadder egner sig ikke som kæledyr, da dyrene er meget sky og bliver stressede af at blive taget op og pillet ved konstant. Små børn er ofte alt for hårdhændede ved skildpadden, de har endnu ikke den rette forståelse for hvad en skildpadde kræver, så det er til enhver tid den voksnes ansvar at passe og holde øje med skildpadden.
Når børnene har nået den skolesøgende alder, kan de lære at forstå hvordan skildpadden skal passes. Og på den måde få et godt og livsvarigt forhold til dette herlige dyr.

Børnene skal lære at de kun må tage skildpadden forsigtigt op, med begge hænder, og kun en gang om dagen. Når skildpadden er sat på plads i sit terrarium, så skal man huske at vaske hænderne. Skildpadderne har nemlig ofte salmonella i sin afføring, som en naturlig del af skildpadden tarmflora. Den type salmonella som skildpadden har, er en særlig krybdyr salmonella som ikke smitter mennesker særlig nemt. Der er dog registreret dødsfald på grund af salmonella smitte fra krybdyr. I disse tilfælde har det altid drejet sig om spædbørn, eller andre personer med svækket immunforsvar.